https://fogis.svenskfotboll.se/fogisforeningklient/login/login.aspx


Manual för Fogis


Fyll i dina uppgifter och logga in.


Nu kommer du in till startsidan där du ser alla lag. Har du problem med att se lagen, kontrollera att du valt rätt säsong uppe i vänstra hörnet och även att du valt ”Ungdom”. Klicka sedan på ditt lag.
Under fliken ”Matcher”, klicka sedan och välj serie typ vår/höst.
Nu kommer ditt spelprogram fram. Leta upp aktuell match och klicka på ”MatchNr”.


Då var det dags att lägga till spelare. Du finner små ikoner (kikare) som man klickar på.

 

  • Är det den första matchen så kan man få gå till ”föreningens spelare” och leta upp spelarna.
  • Har man spelat en match tidigare och det är samma trupp som ska vara med så kan man klicka på ”en tidigare match”.
  • Normalt klickar man oftast på ”Lagets trupp” och väljer vilka spelare man ska ha med. Glöm inte att trycka på ”spara”*
  • Sedan gör du samma sak för att lägga till ledare till matchen. När du söker via kikaren så öppnas oftast ett nytt fönster.


Så här ser det ut när du letar spelare i föreningen. Jag har valt kvinna född 2009 och bockat för de spelarna jag vill ha med i lagets trupp. Tryck sedan på ”Lägg till” innan du lämnar sidan.När du lagt till dina spelare o ledare så kan det se ut så här. Glöm inte att skriva i spelarnas tröjnummer. Ser allt bra ut så skriver du ut din matchrapport.

 
Glömmer du skriva i tröjnummer så ser det ut så här. Skulle tro att alla spelare har ett eget ställ så ledarna borde ha koll på spelarnummer.Resultatrapportering.

 

Efter avslutad match så ska hemma laget rapportera in resultatet. Klicka på aktuellt matchnummer och sedan på fliken ”Resultat”

När denna sida kommer upp så fyller du i matchens resultat och trycker på spara.